Haakon en Mette-Marit in gesprek over geestelijke gezondheid

Vorsten

14-12-2020 20:42:53

Volgens Mette-Marit is het belangrijk om tijdens de coronacrisis ervaringen over geestelijke gezondheid te delen. Dat vertelde de Noorse kroonprinses maandag tijdens een gesprek met verscheidene personen, zo valt te zien op het Instagramaccount van het Noorse koningshuis.

Samen met kroonprins Haakon luisterde Mette-Marit naar de ervaringen van mensen die te maken krijgen met psychische problemen. Zo was er iemand aanwezig bij het virtuele gesprek die een boek schrijft over leven met een psychische aandoening.

De kroonprinses benadrukte in het gesprek dat het belangrijk is om te praten over geestelijke gezondheid tijdens de pandemie. “Door dit bijzondere jaar hebben veel mensen gerealiseerd dat iedereen zich moet bekommeren om zijn geestelijke gezondheid”, laat de kroonprinses weten op Instagram.

Tijdens de hele maand december nodigen Haakon en Mette-Marit mensen uit om te praten over hun ervaringen van het afgelopen jaar.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.