Haakon en Victoria naar New York

Vorsten

2018-09-03 12:45:00

De Noorse kroonprins Haakon gaat later deze maand naar New York om verschillende bijeenkomsten bij te wonen die daar gelijktijdig worden gehouden met de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties. Dat heeft het Noorse hof maandag bekendgemaakt.

Haakon, die goodwill ambassadeur is van het VN-ontwikkelingsprogramma UNDP, spreekt op 27 september onder meer bij de Columbia universiteit in New York tijdens een internationale conferentie over duurzame ontwikkeling.

De Zweedse kroonprinses Victoria gaat al enkele dagen eerder naar New York, waar zij vanaf 20 tot en met 24 september verblijft en eveneens evenementen bijwoont die worden gehouden rond de Algemene Vergadering. Volgens de kalender van het Zweedse hof ontbreekt zij daardoor wel bij de opening van het parlement op 25 september. Althans, daarvoor staan nu alleen koning Carl Gustaf en koningin Silvia op de rol.

De verwachting is dat prinses Mabel en koningin Máxima de samenkomst van wereldleiders, ministers en tal van organisaties net als in voorgaande jaren ook zullen aangrijpen om naar Amerika te gaan.


Meer Noorwegen