Haakon erkent moeilijke tijd voor ouderen in coronacrisis

Vorsten

19-10-2020 17:01:17

Kroonprins-regent Haakon van Noorwegen kan zich goed voorstellen dat ouderen het zwaar hebben tijdens de coronacrisis. Dat zei Haakon, die deze maand regent is terwijl zijn vader koning Harald herstelt van een hartoperatie, maandag tijdens de opening van een nieuw zorgcentrum in Trøndelag.

De kroonprins was uitgenodigd om het centrum voor senioren te openen en sprak de raad toe. “2020 is voor ons allemaal een bijzonder jaar geweest. En ik weet dat veel senioren het in deze periode bijzonder moeilijk hebben”, aldus Haakon. “Ik denk dat we allemaal een beetje extra hebben gevoeld hoe veel het voor ons betekent om samen te zijn met degenen van wie we houden en om elkaar te ontmoeten.”

De kroonprins is onder de indruk van hoe jong en oud zich staande houden tijdens de crisis. “Als dit voorbij is, gaan we elkaar weer knuffelen en zijn we samen met onze familie, in de koren en clubs. Ik denk dat we daar allemaal naar uitkijken.”

Haakon vertelde dat het helaas nog even duurt voordat de situatie voorbij is. “We moeten voorzichtig en geduldig blijven. En dan kunnen we gezellig samenkomen en leuke momenten beleven – zoals het samen zijn hier vandaag.”


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord