Harald en Sonja geven feestje in Maihaugen

Vorsten

2017-06-13 19:52:00

Het Noorse koningspaar heeft dinsdag een groot feest gehouden in het openluchtmuseum Maihaugen. Daarbij waren zeshonderd mensen uitgenodigd uit de provincie Oppland waar het museum ligt.

De gasten werden welkom geheten door koning Harald. In een toespraak roemde hij Oppland. “Wij Noren profiteren van alles dat Oppland heeft te bieden”, zei hij. De vorst roemde de landbouw en industrie in de regio en had, als sportminnende Noor, ook lovende woorden voor de prachtige langlaufgebieden in Oppland. “En de provincie heeft ook de drie Noorse winnaars van de Nobelprijs voor Literatuur opgeleverd”, hield Harald zijn gehoor voor.

Voor het Noorse koningspaar kent Maihaugen weinig geheimen. Door de jaren heen hebben ze het museum veelvuldig bezocht. In het openluchtmuseum staan zo’n tweehonderd huisjes die overal uit het land komen. Ook het geboortehuis van koningin Sonja is er te vinden.


Meer Noorwegen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.