Harald en Sonja zien bekende landgenoten

Vorsten

2018-10-16 07:20:00

Het Noorse koningspaar heeft maandagavond een aantal bekende gezichten gezien tijdens hun Chinese staatsbezoek. Voorafgaand aan een zogeheten Noors-Chinees vriendschapsdiner in Peking hadden ze ontmoetingen met bekende landgenoten als dj Alan Walker en singer-songwriter Julie Bergan. Beiden traden op tijdens het diner, net als verschillende Chinese entertainers.

Eerder op de dag hadden koning Harald en koningin Sonja een bezoek gebracht aan het Olympisch Park waar in 2008 de Zomerspelen werden gehouden. Inmiddels zijn daar de voorbereidingen gestart voor de Winterspelen van 2022.

Het koningspaar zag buiten op het plein bij het ‘Vogelnest’, het Olympisch stadion, een sportdemonstratie waarbij onder meer werd geskeelerd. De komende dagen sluiten Noorwegen en China een samenwerkingsovereenkomst op sportgebied. China wil met het oog op de Winterspelen van 2022 namelijk meer leren van de Noorse wintersporten en de Noren willen op hun beurt graag beter worden in sporten als tafeltennis.

Wintersport was ook het thema van de lunch, die werd genuttigd met de president van het Chinees Olympisch comité, Gou Zhongwen.
Meer Noorwegen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!