Ingrid Alexandra heeft eerste officiële werkbezoeken afgelegd

Vorsten

20-01-2022 14:20:03

Prinses Ingrid Alexandra heeft donderdag, de dag voor haar 18e verjaardag, het Noorse parlement bezocht. Aansluitend bezocht de prinses het Hooggerechtshof en premier Jonas Gahr Støre. Daarmee heeft de prinses haar eerste officiële werkbezoeken afgelegd.

De prinses sprak met enkele ministers over hun werkzaamheden in de regering. Van de bezoeken zijn veel foto’s gemaakt, waaronder foto’s van de prinses die poseert met de voorzitter van het parlement, Masud Gharahkhani. Ook zijn meerdere foto’s met de premier te zien. Ingrid Alexandra draagt een wit jasje, een wit shirt en een zwarte pantalon.

De oudste dochter van de Noorse kroonprins Haakon en diens vrouw kroonprinses Mette-Marit zal, nu zij 18 jaar wordt, mondjesmaat officiële taken gaan vervullen. Toch zal haar studie de komende jaren voorgaan, zo liet het Noorse Hof eerder weten.

Speciaal voor haar verjaardag heeft Ingrid Alexandra een interview gegeven, dat vrijdag wordt uitgezonden door de Noorse tv-zender NRK1. Ook heeft het hof enkele dagen geleden nieuwe foto’s van de prinses naar buiten gebracht, waarop zij een zakelijk zwart broekpak draagt en op een witte bank zit, volgens het hof in haar eigen kantoor in het paleis.

Gezien de coronamaatregelen in het land kan Ingrid Alexandra haar verjaardag niet groots vieren. De geplande festiviteiten zijn uitgesteld.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke Vorsten:

 

– Terugblik op Koningsdag
– Exclusief interview met prinses Margarita
– Familietraditie: studeren in Leiden
– De hofhouding van het koningspaar
– Belgisch koningshuis op weg naar herstel