Ingrid Alexandra wordt 11 jaar

Vorsten

21-01-2015 08:59:00

OSLO – Prinses Ingrid Alexandra van Noorwegen is woensdag jarig. De oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit is elf jaar oud geworden.

Ingrid Alexandra werd in 2004 geboren in het universiteitsziekenhuis in Oslo. Op 17 april van dat jaar werd ze gedoopt in de kapel van het koninklijk paleis. Haar peetouders zijn haar grootvader koning Harald, haar tante prinses Märtha Louise, kroonprins Frederik van Denemarken, kroonprinses Victoria van Zweden, koning Felipe van Spanje en haar grootmoeder Marit Tjessem.

De prinses is tweede in de lijn van troonopvolging. Naar verwachting wordt Ingrid Alexandra de tweede koningin ooit van Noorwegen. Het Scandinavische land heeft altijd koningen gehad, op de vijftiende-eeuwse koningin Margaret na.

Het Noorse Koninklijk Huis gaf vorig jaar ter ere van haar tiende verjaardag nog een aantal nieuwe foto’s vrij van het prinsesje. Zo was Ingrid Alexandra te zien zittend in de tuin van de kroonprinselijke residentie in Skaugum, net buiten Oslo. Ook werd er een foto vrijgegeven waarop te zien is dat de oudste dochter van Haakon met ballonnen door de tuin loopt en eentje waarop ze in huis zit.

Meer Noorwegen