Kerst is voor Märtha Louise tijd om ‘diep na te denken’

Vorsten

25-12-2020 13:12:00

Kerst is de tijd voor reflectie en diep nadenken. Dat zegt de Noorse prinses Märtha Louise in een filmpje op Instagram, waar ze in Noorse klederdracht de paardenstal uitveegt. “Waar kun je beter zijn dan in de stal?”, stelt ze als open vraag.

Het is voor Märtha Louise en haar drie dochters Maud Angelica, Leah Isadora en Emma Tallulah een bijzondere dag omdat het precies een jaar geleden is dat hun vader en Märtha’s ex-man Ari Behn (47) zichzelf van het leven beroofde. Hij zou eerste kerstdag deels met hen doorbrengen, zegde af en werd later dood aangetroffen.

Märtha Louise en haar dochters hebben zich het afgelopen jaar verschillende keren geuit over dit grote verlies. Maud Angelica (17) werd in oktober onderscheiden als ‘moedigste vrouw van het jaar’ vanwege haar bijzondere toespraak bij de uitvaart. Ze besloot de prijs te schenken aan een organisatie die zich inzet voor onder meer zelfmoordpreventie.

Prinses Märtha Louise en de schrijver en kunstenaar Ari Behn trouwden in 2002 en maakten in 2016 bekend dat ze uit elkaar gingen. De scheiding was een jaar later officieel. Ze bleven samen zorgen voor hun dochters en Ari bleef ook welkom bij zijn ex-schoonouders koning Harald en koningin Sonja.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord