Klein gezelschap bij confirmatie prins Sverre Magnus

Vorsten

05-09-2020 18:26:22

De Noorse prins Sverre Magnus (14) is zaterdag bevestigd als lid van de lutherse kerk. Bij de geloofsbelijdenis, die plaatsvond in de kerk van Asker, was een klein gezelschap aanwezig. Vanwege de coronaregels waren slechts zestien genodigden toegestaan.

In de kerk zaten onder meer Sverre’s ouders, het kroonprinselijk paar Haakon en Mette-Marit, en zijn Noorse peetouders Espen Höiby, Björn Stensland en Marianne Gjellestad. Ook oudere zus prinses Ingrid Alexandra (16) was erbij. Zij droeg – net als haar moeder – tijdens de plechtigheid traditionele Noorse klederdracht, dezelfde kleding als tijdens haar eigen geloofsbelijdenis in augustus vorig jaar.

Peettante koningin Máxima was door het Noorse hof ook uitgenodigd voor de confirmatie maar zij kon vanwege de reisbeperkingen en de quarantaineverplichting niet komen. Dat gold ook voor de andere buitenlandse peetouders, de Griekse kroonprins Pavlos en de Bulgaarse prinses Rosario.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.