Harald spreekt op universiteit in Myanmar

Vorsten

2014-12-02 11:13:00

RANGOON – Koning Harald V van Noorwegen heeft op de tweede dag van zijn staatsbezoek aan Myanmar, het vroegere Birma, een toespraak gehouden op de Universiteit van Rangoon. Er was ook tijd voor ontspanning voor het koningspaar, getuige de foto van koning Harald en koningin Sonja bij het Inya-meer die het Noorse koningshuis dinsdag op sociale media deelde.

Koning Harald maakt in zijn toespraken in Myanmar duidelijk dat het land meerdere gaspedalen moet indrukken om het proces van democratisering te versnellen. ”Myanmar is een van de landen die steun krijgt van Noorwegen. In een poging de democratisering af te ronden, moet Myanmar zich inspannen om meer snelheid in het proces aan te brengen”, zei de koning maandag al na zijn ontmoeting met de oppositieleider Aung San Suu Kyi.

Ook beloofde de koning met Myanmar te willen samenwerken op de gebieden natuurbehoud, bosbouw en fokprogramma’s voor vee. ”We willen samenwerken op twee belangrijke gebieden. Het eerste is vrede, democratisering en het hervormingsproces. Het tweede is energie, milieu, het tegengaan van klimaatverandering en het duurzaam beheren van natuurlijke hulpbronnen”, zei de Noorse koning tijdens de lunch op het presidentieel paleis in Naypyidaw.


Meer Noorwegen