Koning Harald in kersttoespraak: bel eens iemand op

Vorsten

23-12-2021 17:35:03

De Noorse koning Harald roept mensen in zijn kersttoespraak op om eens de telefoon te pakken en iemand op te bellen. Normaliter houdt de 84-jarige een nieuwjaarstoespraak, maar vanwege de opkomende omikronvariant van het coronavirus sprak hij het Noorse volk donderdag al toe.

“Dit jaar weer geen gewone kerst. Velen gaan de vakantie in met teleurstelling, verlangen en zorgen voor de toekomst”, begint Harald zijn verhaal. “Ik wens jullie allemaal dat de kerstvakantie toch in het teken van warmte en zorg voor elkaar staat.”

Hij roept dan ook op om wat meer naar elkaar om te kijken in deze tijd. “Bel iemand van wie je weet dat diegene het op prijs zal stellen. Stuur een kaart naar iemand die het nodig heeft. Maak een wandeling met iemand om wie je geeft.” De koning sluit zijn verhaal af met de beste kerstwensen voor iedereen. “We hebben allemaal de mogelijkheid om het leven een beetje mooier te maken voor de mensen om ons heen.”


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.