Koning Harald in ziekenhuis nader onderzocht

Vorsten

25-09-2020 19:29:22

Koning Harald is in het Rijksziekenhuis in Oslo opgenomen omdat hij last had van zijn ademhaling. Dat heeft het Noorse hof vrijdag laten weten in aansluiting op een eerdere mededeling dat de 83-jarige naar het Rikshospitalet was gebracht en ziekteverlof had opgenomen. Koning Harald is niet besmet met het coronavirus en wordt nader onderzocht, zo voegde het paleis eraan toe.

Kroonprins Haakon heeft vrijdag de officiële taken van zijn vader overgenomen terwijl koningin Sonja gewoon zoals gepland naar Lillehammer is gegaan voor de inwijding van haar gerestaureerde vroegere ouderlijk huis Maihaugen.

Dat is nu ingericht om verschillende perioden uit het leven van Sonja te tonen. De aanzet hiervoor werd gegeven bij het gouden huwelijk van koning Harald en koningin Sonja op 29 augustus 2018. Die dag werd het ook voor het eerst opengesteld voor publiek en sindsdien is verder gewerkt aan de restauratie. Koning Harald zou zijn vrouw oorspronkelijk hebben vergezeld naar Lillehammer.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.