Koning Harald op stap met Singaporese gasten

Vorsten

12-10-2016 20:03:00

De Noorse koning Harald was woensdag weer op pad met zijn gasten uit Singapore. De vorst vergezelde de Singaporese president Tony Tan Keng Yam en zijn vrouw naar de universiteit van Tromsø.

Daar kreeg het gezelschap meer te horen over de Sami, het van oorsprong nomadisch volk dat Lapland bewoont. Tony Tan Keng Yam en zijn vrouw Mary Tan kregen ook de traditionele muziek te horen.

Vervolgens bezocht Harald met zijn gasten een simulatie-schip en nam het gezelschap een kijkje op onderzoeksboot R/V Helmer Hanssen. Met dat schip uit 1988 wordt geologisch en oceanografisch onderzoek gedaan in onder meer de Barentszee en rond Spitsbergen.

Kennis

De president van Singapore en zijn vrouw sloten hun staatsbezoek aan Noorwegen woensdag af. Het paar arriveerde maandag in Oslo, waar koning Harald, koningin Sonja, kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit hen welkom heette. Het is het eerste staatsbezoek van Singapore aan Noorwegen.

Maandagavond volgde het staatsbanket. Tijdens het diner benadrukte Harald het belang van onderzoek voor zowel Singapore als Noorwegen. “Voor onze beide landen geldt dat kennis de toekomst heeft”, sprak de koning. Dinsdag bezochten Tony Tan Keng Yam en zijn vrouw Norges Bank, de centrale bank van Noorwegen.

Meer Noorwegen