Koningin Sonja woont seizoensopening concert Oslo bij

Vorsten

20-08-2020 14:54:15

De Noorse koningin Sonja was woensdagavond aanwezig bij de seizoensopening van het Oslo Philharmonic. Donderdag deelde het Noorse koningshuis foto’s van haar bezoek aan het concert in de hoofdstad.

Het optreden werd geopend met een uitvoering van het Wiegenlied van de Finse componist Sauli Zinovjev. De titel is ontleend aan het beroemde stuk van Johann Brahms uit 1868 dat veel gebruikt wordt in speeldozen voor kinderen. De 31-jarige Zinovjev sprak voorafgaand aan het concert de hoop uit dat het publiek “na het horen van dit werk een gevoel van hoop en troost overhoudt.” Het belangrijkste werk dat woensdagavond gespeeld werd was Symfonie nr. 1 van de Oostenrijkse componist Gustav Mahler uit 1888.

Koningin Sonja had in de zaal gezelschap van onder meer de burgemeester van Oslo, Marianne Borgen, en bestuursvoorzitter Kristin Skogen Lund van het Oslo Philharmonic. De vorstin is beschermvrouwe van het Oslo Philharmonic. Eerder deze zomer ontving ze CEO Ingrid Røynesdal in een audiëntie op het paleis.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord