Koningspaar van Noorwegen op bezoek bij buren

Vorsten

2016-08-15 07:32:00

Koningspaar van Noorwegen

Het koningspaar van Noorwegen brengt volgende maand een staatsbezoek aan Finland. Van 6 tot 8 september is het koningspaar in het buurland, maakte het Noorse hof maandag bekend.

Harald en Sonja beginnen hun bezoek in de Finse hoofdstad Helsinki. Daar staan onder meer een officiële welkomstceremonie, ontmoeting met premier Juha Siliä en kranslegging op het programma. Op de tweede dag van het staatsbezoek gaat het Noorse koningspaar langs bij een ziekenhuis in Helsinki en worden verschillende bedrijven bezocht.

Het gezelschap, dat naast Harald en Sonja bestaat uit vertegenwoordigers van de Noorse overheid en het bedrijfsleven, reist vervolgens verder naar het noordwesten van Finland. In Oulu is een bezoek aan een universiteit gepland. Het programma staat hier in het teken van technologie. Ook gaan Harald en Sonja langs bij de campus van Nokia.

Het staatsbezoek aan Finland is het tweede dat Harald en Sonja dit jaar afleggen. In april ging het koningspaar naar Italië. In 2007 bracht de Noorse vorst voor het laatst een staatsbezoek aan Finland.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana