Kroonprinselijk paar bij vluchtelingenactie

Vorsten

2015-09-19 20:53:00

OSLO – Het Noorse kroonprinselijk paar is zaterdagavond in het Concertgebouw van Oslo aanwezig bij de nationale inzamelingsactie voor vluchtelingen. De Noorse omroep NRK heeft samen met verschillende hulporganisaties, waaronder het Rode Kruis, Vluchtelingenhulp en de Kerkelijke Noodhulp de actie ‘Vrijwilligers voor Vluchtelingen’ op touw gezet. Een keur aan artiesten werkt belangeloos mee.

Kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit steunen met hun aanwezigheid in het Konserthus de landelijke actie. De Noren konden geld geven door toegangskaarten te kopen voor het benefietconcert, maar ook door een sms te sturen waarbij extra geld voor het bericht in rekening wordt gebracht.

Net als andere West-Europese landen heeft Noorwegen de afgelopen tijd extra veel vluchtelingen binnen zien komen. Volgens de hulporganisaties is het tijd om de vluchtelingen te helpen.


Meer Noorwegen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.