Märtha Louise doet Bloksberg van de hand

Vorsten

2018-08-15 10:09:00

Prinses Märtha Louise verkoopt haar vakantiehuis Bloksberg op het eiland Hankø in Østfold, de fjord bij Oslo. Een woordvoerder van de dochter van koning Harald heeft berichten daarover in de Noorse media bevestigd. Märtha Louise had twee dagen geleden op Instagram nog een foto geplaatst van het schitterende uitzicht op Hankø.

Bloksberg kent een lange koninklijke historie. Het werd in 1947 aangekocht door toenmalig kroonprins Olav, de grootvader van Märtha Louise, die het buitenverblijf voor de Tweede Wereldoorlog al enige jaren huurde. Koning Harald erfde het vakantiehuis en regelde dat Märtha Louise het in 2001 in eigendom kreeg.

Noorse media speculeren dat Bloksberg te groot en te duur is voor Märtha Louise, die in 2016 scheidde van haar man Ari Behn. Het huis wordt volgens het dagblad VG niet op de open markt verkocht, maar onderhands.

Gezien de koninklijke geschiedenis van Bloksberg, dat verschillende bijgebouwen heeft, een boothuis en een aanlegsteiger, wordt de prijs geschat op 70 miljoen Noorse kroon, ruim 7,3 miljoen euro. Mogelijk dat andere leden van de koninklijke familie, zoals de kinderen of kleinkinderen van Haralds zussen Ragnild of Astrid, geïnteresseerd zijn, opperde TV2.


Meer Noorwegen