Märtha Louise schaart zich achter #womenempowerment-challenge

Vorsten

27-07-2020 15:45:48

De Noorse prinses Märtha Louise doet op Instagram mee met een challenge waarmee vrouwen foto’s van zichzelf posten en zo elkaar steunen en achter elkaar staan.

“Vrouwen worden bekritiseerd als we onze nek uitsteken, als we onze stem laten horen, als we anders durven te zijn, als we een project durven aan te nemen of als we een leider durven te zijn. Verrassend genoeg ook door andere vrouwen”, schrijft Märtha Louise bij een zwart-witfoto van zichzelf. “Dat moeten we veranderen. We hebben allemaal steun nodig, hoe sterk en succesvol we ook zijn.”

Het bericht en de challenge is volgens de Noorse prinses om “alle vrouwen te eren die de sprong in het diepe durven te wagen, die opstaan en voor zichzelf opkomen. Weet dat je geweldig bent. Weet dat je sterk bent. Weet dat je kan putten uit rijke bronnen binnenin jezelf. Weet dat je jezelf bent omdat je een vrouw bent. Wees trots op wie je bent en durf het schijnende licht in deze wereld te zijn die je moet zijn, want niemand anders kan jouw schoenen vullen. Alleen jijzelf kan dat. We kunnen dit samen aan.”

Het bericht gaat – net als soortgelijke berichten van andere vrouwen op Instagram – onder meer gepaard met de hashtags #womensupportingwomen, #womenempowerment, #womenforpositivetalk en #ihaveyourback.














Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.