Mette-Marit opent literatuurfestival in Molde

Vorsten

26-08-2014 10:50:00

MOLDE – Kroonprinses Mette-Marit van Noorwegen opent woensdag het jaarlijkse Bjørnsonfestival in de Noorse stad Molde. Dit is een internationaal literatuurfestival dat vernoemd is naar Bjørnstjerne Bjørnson (1832-1910), winnaar van de Nobelprijs voor de literatuur.

De opening vindt plaats op het plein in de rozenstad. De festivalorganisatie vermeldt op haar website dat na de openingstoespraak van Mette-Marit een volksverhaal wordt verteld, gevolgd door zang. Na de openingsceremonie woont de kroonprinses als gast het programma-onderdeel over lezen en schrijven bij met Noorse auteurs, waarbij ook publiek welkom is.

Mette-Marit zal daarnaast nog een bezoek brengen aan het kunstcentrum van de Noorse provincie Møre og Romsdal. Daar krijgt ze een voorbezichtiging van de festivaltentoonstelling die het kunstcentrum heeft samengesteld in samenwerking met het Bjørnsonfestival. De tentoonstelling is gebaseerd op de 200ste verjaardag van de Noorse grondwet, gezien vanuit het perspectief van het nomadische volk de Sami.

Het Bjørnsonfestival duurt tot en met zondag.

Meer Noorwegen