Mette-Marit rijdt met boekentrein door Noorwegen

Vorsten

01-04-2014 16:29:00

OSLO – De Noorse kroonprinses Mette-Marit deelt haar liefde voor boeken en lezen op een bijzondere wijze met jong en oud. Sinds maandag rijdt ze in een ‘boekentrein’ door Noorwegen en leest ze onderweg op stations voor uit favoriete boeken. Doel van de treinreis is lezen te stimuleren en mensen over literatuur te laten praten.

In de trein is een bibliotheek ingericht. “Ik houd van de stilte van de bibliotheek”, aldus Mette-Marit, die iedereen oproept zijn of haar ervaringen met boeken te delen, te vertellen wat je lievelingsboek is en welke verhalen je zijn bijgebleven. Dat kan bijvoorbeeld via Twitter onder de noemer #minbok (mijn boek) of via Facebook en Instagram.

Mette-Marit doet via die sociale media ook zelf verslag van haar tweedaagse treinreis met de ‘Litteraturtoget’ van de redelijk noordelijke plaats Bodø naar het zuidelijker gelegen Stjørdal. “We komen dadelijk aan in Fauske. Daar zullen we praten over kinderboeken”, berichtte ze eerder dinsdag. “Ik wil mijn grote liefde voor lezen delen. Ik houd ook van treinen. Met de trein reis je langzaam, net als door een boek”, twitterde de kroonprinses.

Meer Noorwegen