Nieuwe generatie troonopvolgers ziet elkaar op Noors feest

Vorsten

15-06-2022 13:42:03

Het Noorse hof heeft de complete gastenlijst voor het galadiner ter ere van de 18e verjaardag van prinses Ingrid Alexandra bekendgemaakt. Daaruit blijkt dat haast alle Europese vorstenhuizen vrijdag zijn vertegenwoordigd en dat voor het eerst een nieuwe generatie troonopvolgers officieel bij elkaar komt.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.

Eerder werd al bekend dat prinses Amalia met koning Willem-Alexander en koningin Máxima meekomt en dat ook prinses Elisabeth van België (20) meereist met haar moeder koningin Mathilde. Het Zweeds kroonprinselijk paar is van de partij met hun kinderen prinses Estelle (10) en prins Oscar (6) en namens Luxemburg komt erfgroothertog Guillaume, zijn vrouw Stéphanie en hun zoontje Charles (2).

Alleen koning Felipe van Spanje komt in zijn eentje en laat zijn oudste dochter, de 16-jarige Leonor, thuis. Ook prins Christian van Denemarken (16) komt niet mee met zijn ouders kroonprins Frederik en kroonprinses Mary van Denemarken.

Voor de 18-jarige Amalia wordt het bezoek aan het feestje van Ingrid Alexandra haar eerste officiële buitenlandse reis.


Meer Noorwegen