Noors buitenbeentje Marius 19 jaar

Vorsten

2016-01-13 14:28:00

OSLO – Marius Borg Høiby viert woensdag zijn negentiende verjaardag. Het Noorse hof heeft geen details bekendgemaakt over de verjaardagsviering. Marius is volgens de koninklijke website ‘de oudste van de kinderen in het kroonprinselijk gezin’.

De in 1997 geboren Marius Borg Høiby is zoon van kroonprinses Mette-Marit en haar toenmalige vriend Morten Borg. Van een huwelijk is het nooit gekomen en in 2001 trouwde Mette-Marit met de Noorse kroonprins Haakon. ‘Kleine’ Marius werd meteen in de koninklijke familie opgenomen en was de ster op de bruiloft.

Hij heeft geen officiële verplichtingen en maakt, anders dan zijn halfzus prinses Ingrid Alexandra en halfbroer prins Sverre Magnus, geen aanspraak op de troon. Hij draait echter volledig mee in het koninklijke familieleven, inclusief optredens op de nationale feestdag en bij het foto-uurtje voor Kerstmis. Marius heeft ook een eigen vermelding op de koninklijke website, anders dan bijvoorbeeld de kinderen van prinses Märtha Louise.

Beperkingen zijn er ook: toen hij een aantal jaren geleden foto’s plaatste op Instagram, verried dat meteen waar het kroonprinselijk paar uithing, reden om zijn foto’s voortaan af te schermen. Op Tumblr is hij nog wel te vinden.De relatie van Marius met zijn stiefvader en met het koningspaar heet uitmuntend te zijn. Maar ook met zijn natuurlijke vader Marten Borg is er nog goed contact, aldus Noorse media. Dit weekeinde vieren zijn stiefgrootouders koning Harald en koningin Sonja hun zilveren regeringsjubileum, waarbij ook hij aanwezig zal zijn.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana