Noors koningspaar gaat op jubileumreis

Vorsten

2017-03-17 14:27:00

Het Noorse koningspaar gaat ter gelegenheid van hun beider tachtigste verjaardag deze zomer op ‘jubileumreis’. Het Noorse hof maakte vrijdag bekend dat in de periode 11 tot 14 juni bezoeken worden gebracht aan Hamar, Tingnes, Kapp, Gjøvik, Lillehammer, Kvamsfjellet, Nord-Odal en Kongsvinger.

Aan het einde van de rondreis door de regio’s Hedmark en Oppland is er in Maihaugen in Lillehammer een groot tuinfeest voor zeshonderd genodigden. Het koningspaar maakt de trip deels per auto en deels per boot, zo liet het paleis alvast weten. Het verdere programma moet nog worden uitgewerkt.

Koning Harald vierde vorige maand zijn tachtigste verjaardag, koningin Sonja wordt in juli zo oud. Er staan dit jaar tal van festiviteiten op de agenda waaronder een groot feest op 10 mei in Oslo, waarbij tal van buitenlandse gasten onder wie koning Willem-Alexander en koningin Máxima worden verwacht.

Het Noorse koningspaar maakte vorig jaar ook een reis door eigen land. Aanleiding was toen het zilveren regeringsjubileum van de koning.


Meer Noorwegen