Noors koningspaar laat kindertekeningen zien

Vorsten

18-05-2020 19:20:21

Het Noorse koningspaar heeft zich zondagavond en maandag kunnen vermaken met het openen van een handvol keurig ingepakte dozen met daarin meer dan 3500 kindertekeningen. Die kregen ze zondag op de nationale feestdag overhandigd door burgemeester Marianne Borgen van Oslo, die daarbij werd geholpen door leerlingen van de Vålerenga en Grünerløkka-scholen.

De burgemeester had de schooljeugd van de Noorse hoofdstad gevraagd tekeningen te maken met als thema 17 mei, de dag van de grondwet die als nationale feestdag altijd uitbundig wordt gevierd in Noorwegen. Een van de hoogtepunten van de jaarlijkse viering in Oslo is de schier eindeloze kinderoptocht langs het Koninklijk Paleis, waar de koninklijke familie vanaf het balkon de langs lopende scholieren toezwaait.

Vanwege de coronacrisis konden de publieke evenementen en dus ook de kinderoptochten dit jaar niet doorgaan. In plaats van zwaaien naar de koning en koningin kon de jeugd nu tekeningen voor hen maken. Dat werden er meer dan 3500 zo liet het paleis weten nadat een kleine selectie van de “fantastische tekeningen” via de sociale media waren gedeeld. De komende dagen worden meer tekeningen getoond, aldus de mededeling van het Noorse hof.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord