Noors koningspaar op staatsbezoek in Jordanië

Vorsten

30-01-2020 14:55:30

Koning Harald gaat voor het eerst op staatsbezoek in het Midden-Oosten. Dat heeft het Noorse hof donderdag aangekondigd. Op uitnodiging van koning Abdullah, die donderdag zijn 58e verjaardag viert, gaan koning Harald en koningin Sonja van 2 tot en met 4 maart naar Jordanië. Twintig jaar geleden bracht het Jordaanse koningspaar een staatsbezoek aan Noorwegen.

Zoals gebruikelijk gaat ook een Noorse handelsdelegatie mee naar Amman om te kijken of uitbreiding van de economische betrekkingen tussen beide landen mogelijk is. Er staat onder meer een zogenoemde hackathon op het programma, dat jonge ondernemers, vluchtelingen, vertegenwoordigers van de particuliere sector en technologie-experts samenbrengt met als doel innovatieve oplossingen te vinden in de energiesector.

Verder is er een bezoek aan een meisjesschool in de stad Salt, waar een voetbalveld is gebouwd op het schoolplein, in samenwerking met de Noorse voetbalbond. Het project is bedoeld om Syrische vluchtelingenkinderen een actief dagelijks leven te geven en bij te dragen aan hun integratie in Jordaanse gemeenschappen met een groot aantal vluchtelingen.

Verder gaat het koningspaar naar de Jordaanrivier, naar de plek waar Christus zou zijn gedoopt. Het staatsbezoek wordt besloten in Petra, de eeuwenoude stad in het zuiden van Jordanië en de belangrijkste trekpleister.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft