Noors koningspaar roept in paasboodschap op elkaar te helpen

Vorsten

2020-04-03 15:48:26

Het Noorse koningspaar heeft vrijdag vanuit hun buitenverblijf Kongsseteren even buiten Oslo een paasgroet gestuurd aan de Noorse bevolking. Koning Harald en koningin Sonja deden dat in de vorm van een videoboodschap, waarbij ze buiten bij een kampvuur om beurten het woord namen om de Noren moed in te spreken en ondanks alles een ‘vrolijk Pasen’ te wensen.

“De koning en ik zijn diep en krachtig onder de indruk van al het goede werk dat is gedaan”, aldus koningin Sonja. Er is volgens haar belangrijk en geweldig werk verricht. “Ik denk zelfs dat hier iets goeds uitkomt.” Maar, zo vulde koning Harald aan, “we weten dat veel mensen het moeilijk vinden. Zowel economisch als op andere manieren. Er zijn veel ontslagen. Zelfstandigen zijn bang om hun bedrijf te verliezen. Er zijn arbeiders die bang zijn hun baan te verliezen. En er zijn veel mensen die gewoon bang zijn hun gezondheid te verliezen.”

Sonja, die het meeste aan het woord was, beaamde dat. “Maar ik denk dat we vertrouwen moeten hebben. We moeten veel vertrouwen hebben in de autoriteiten en proberen het beste te doen met het advies dat we hebben gekregen om deze crisis zo snel mogelijk te overwinnen. Ik denk dat we het op een hele leuke manier kunnen doen. We moeten elkaar helpen. We moeten proberen het positieve te zien in een moeilijke situatie.” Koning Harald benadrukte dat er samen mee moest worden omgegaan. “Als natie en in samenwerking met de rest van de wereld”, aldus de vorst.


Meer Noorwegen

tijdelijk Gratis verzending

Je bestelt onze nummers online en met kortingscode GRATIS betaal je géén verzendkosten!