Noors kroonprinselijk paar onder de indruk van docenten

Vorsten

2020-04-20 20:49:57

Kroonprins Haakon en zijn vrouw kroonprinses Mette-Marit zijn bijzonder onder de indruk van de Noorse leerkrachten. Zoals in veel andere landen zijn de scholen in Noorwegen gesloten in verband met de verspreiding van het coronavirus. Dat betekende dat docenten in no-time moesten overschakelen op onderwijs op afstand.

Haakon en Mette-Marit hoorden maandag de verhalen van een drietal leerkrachten. Die vertelden dat er veel creativiteit en samenwerking was, waardoor veel docenten de plotselinge omschakeling goed op wisten te vangen. “We zijn diep onder de indruk van de manier waarop leerkrachten in het hele land zijn omgegaan met deze veeleisende en dringende verandering. Het is geweldig om te zien hoeveel moeite er in het onderwijs op afstand is gestoken”, zei Mette-Marit.

Via de docenten kreeg het kroonprinselijk paar ook informatie over de moeilijkheden waar het onderwijs mee te maken heeft sinds 13 maart, toen de Noorse scholen en kinderopvanglocaties dicht moesten. Zo is het voor leerkrachten lastig om met alle leerlingen contact te houden en zijn er zorgen over kwetsbare jongeren.

Volgens kroonprinses Mette-Marit heeft de coronacrisis ervoor gezorgd dat er “meer respect” is gekomen voor het werk van de leerkrachten. “Er zijn waarschijnlijk veel ouders die zeer dankbaar zijn voor jullie inspanningen tijdens deze weken van thuisonderwijs”, zei Mette-Marit, moeder van Marius (23), prinses Ingrid Alexandra (16) en prins Sverre Magnus (14). “Veel mensen hebben nog meer respect gekregen voor het beroep leerkracht en gezien hoe belangrijk jullie zijn voor de kinderen, de ouders en de gemeenschap als geheel.”


Meer Noorwegen