Sonja opent olie- en gasconferentie

Vorsten

25-08-2014 14:26:00

Twitter: Bea ten Tusscher

Twitter: Bea ten Tusscher

STAVANGER – De Noorse koningin Sonja heeft maandagmorgen in Stavanger ’s werelds grootste olie-en gasconferentie ONS 2014 officieel geopend. Het thema van de conferentie is dit jaar ‘verandering’. Onder het gehoor van de koningin bevond zich ook de Nederlandse ambassadeur in Noorwegen, Bea ten Tusscher die op Twitter een foto plaatste van Sonja tijdens haar openingstoespraak.

Na de koningin sprak ook de Nederlandse oud-minister Maria van der Hoeven, in haar nieuwe functie als directeur van het Internationaal Energie Agentschap. Ze stipte de problemen in het Midden-Oosten en Oekraïne aan en het effect die het geweld heeft op de energievoorziening in de wereld. “Er is niet meteen een vervanging voor Russisch gas”, aldus Van der Hoeven.

De Noorse kroonprins Haakon is maandag ook in Stavanger, sinds de jaren zeventig het centrum van de Noorse olie-industrie. Hij brengt een uitgebreid bezoek aan de energiebeurs en neemt deel aan een rondetafelgesprek over ‘energie oplossingen voor morgen’. Daarvoor zijn toekomstige leiders van de energie-industrie uitgenodigd.

Meer Noorwegen