Noorse koningin Sonja plant boom en bezoekt concert

Vorsten

20-08-2021 22:37:53

Koningin Sonja van Noorwegen heeft een drukke dag achter de rug. Vrijdagmiddag plantte ze een boom op de binnenplaats van een vroegere pastorie en in de vooravond was ze aanwezig bij een concert.

Het concert was onderdeel van een muziekconcours dat haar naam draagt. Het is een internationale competitie voor solisten uit 63 landen. Tijdens het concert werd gekozen wie later dit jaar in de halve finale mag strijden voor een plek in de finale. De keuze viel uiteindelijk op de sopraan Lydia Hoen Tjore. Sonja deelde bloemen en getuigschriften uit aan de solisten die optraden.

Eerder op de dag plantte Sonja een boom in een pastorie die deel uitmaakt van het Noorse Opplysningsvesenets fond (OVF). Het fonds bezit pastorieën, bossen en commercieel vastgoed in heel Noorwegen. Al 200 jaar dragen schenkingen uit het fonds bij aan onderwijsactiviteiten en andere maatschappelijke projecten in Noorwegen.

De pastorie bestond vrijdag 200 jaar en dat werd met een tuinfeest gevierd. Naast de boomplanting waren er optredens van Noorse artiesten.


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.