Noorse olympiërs dineren in koninklijk paleis

Vorsten

03-11-2021 13:02:13

Een groot deel van de Noorse olympiërs en paralympiërs heeft dinsdagavond in het koninklijk paleis in Oslo gedineerd. Ze waren door koning Harald en koningin Sonja uitgenodigd en werden gehuldigd vanwege hun prestaties afgelopen zomer in Tokio.

Harald sprak de genodigden tijdens het diner vol trots toe. De koning zei dat hij er lang naar uit had gekeken om ze eindelijk te ontvangen, gezien er niemand van de koninklijke familie aanwezig kon zijn tijdens de Olympische en Paralympische Spelen vanwege corona.

“Het belangrijkste om te onthouden is dat alleen deelname, medaille of niet, al een prestatie op zich is. Ik weet er alles van”, zei Harald, die in het verleden verscheidene keren zelf deelnam aan de Spelen als zeiler. Volgens de koning is Noorwegen normaal gesproken vooral een wintersportland, maar liet deze zomer zien dat ook het land ook goed kan zijn in zomersporten. “En dat komt door jullie.”

De Noorse atleten verzamelden in Tokio vier keer goud, twee keer zilver en twee keer brons. Op de Paralympische Spelen werd twee keer goud en twee keer brons veroverd.


Meer Noorwegen

In deze editie van Vorsten:

 

– 39 pagina’s over Amalia!
– Prinsessen en hun eerste diadeem
– Staatsbezoek Noorwegen: vrienden onder elkaar
– Royals op Griekse bruiloft