Noorse prinses Märtha Louise gaat scheiden

Vorsten

2016-08-05 16:30:00

scheiden

Prinses Märtha Louise en haar man Ari Behn gaan scheiden. Dat heeft het Noorse hof vrijdag bekendgemaakt. ”Het is pijnlijk en verdrietig”, aldus de officiële reactie van koning Harald en koningin Sonja. Het koningspaar is dankbaar voor de jaren dat Ari deel uitmaakte van de familie en wil ook in de toekomst een goede relatie met hem behouden.

Märtha Louise, die in 2002 in Trondheim met de schrijver huwde, zegt in een verklaring dat het ”onuitsprekelijk triest is voor ons beiden te ontdekken dat we niet meer samen verder kunnen. We zijn, zoals meer koppels, uit elkaar gegroeid. We eindigen het huwelijk maar blijven samen in het ouderschap.”

Martha Louise en Ari hebben drie dochters, van 13, 11 en 7 jaar. ”We voelen ons schuldig omdat we niet meer in staat zijn hen de gezamenlijk de veilige haven te bieden die ze verdienen. We bidden en hopen dat we de rust krijgen in dit gevoelige proces. De kinderen hebben tijd nodig om dit te verwerken, om te rouwen en zichzelf te vinden – elk afzonderlijk. We zijn ook maar gewone mensen”, aldus Märtha, die net als Ari geen verder commentaar wil geven en de media vraagt om privacy.

De prinses blijft wonen in Lommedalen en houdt ook het familie landgoed “Bloksbjerg” op Hankø. Ari Behn gaat zich vestigen in de omgeving van de kinderen, aldus het hof.


Meer Noorwegen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.