Noorse televisie mag uitvaartdienst Ari Behn uitzenden

Vorsten

2019-12-30 20:01:34

De Noorse publieke zender NRK heeft toestemming gekregen vrijdag de uitvaart van Ari Behn rechtstreeks uit te zenden op televisie, radio en internet. Dat heeft NRK maandagmiddag zelf bekendgemaakt. De familie van de op eerste kerstdag overleden ex-echtgenoot van prinses Märtha Louise wil dat zoveel mogelijk mensen afscheid kunnen nemen. Dat kan in de vrij toegankelijke kathedraal van Oslo en ook via televisie.

Een woordvoerder van Ari’s familie heeft wel gevraagd om tijdens de dienst in Oslo Domkirke de privacy van de nabestaanden te respecteren door bijvoorbeeld geen foto- of video-opnamen te maken. In de kathedraal ligt vanaf dinsdagmorgen 10.00 uur tot donderdagmiddag 16.00 uur een condoleanceregister. Ook in die nacht gaat de Domkirke open voor het tekenen van het condoleanceboek, van 18 tot 6 uur zo meldde NRK maandag.

De Noorse koninklijke familie heeft nog geen indicatie gegeven van wie bij de uitvaart aanwezig zullen zijn. De woordvoerder van Ari’s familie gaf daarover ook geen uitsluitsel maar verwees terug naar het paleis. In Zweedse media wordt gespeculeerd dat kroonprinses Victoria naar Oslo zal gaan, maar het Zweedse hof heeft daarover geen mededelingen gedaan.


Meer Noorwegen