Noren kunnen gokken op Märtha Louise

Vorsten

2018-09-08 18:38:00

Het debuut van prinses Märtha Louise op de drafbaan heeft zaterdag in Noorwegen voor de nodige ophef gezorgd. Niet de zevende plaats van Märtha Louise en haar paard Kick Off Classic in het deelnemersveld van acht bij de Hest360-race op de Bjerke drafbaan in Oslo zorgde voor kritiek, maar het feit dat Norsk Rikstoto haar deelname steunde.

De vereniging van gokverslaafden was “in schok”, zo liet een zegsman weten aan de Noorse omroep NRK. De kritiek richtte zich enerzijds op Märtha Louise en anderzijds op de toto, die misbruik zou maken van de bekendheid van de prinses door met haar als boegbeeld voor de drafsport reclame te maken en mensen aan te moedigen een gokje te wagen. Verschillende media hadden de Noren ook uitgelegd hoe ze konden inzetten op het resultaat van Märtha Louise, de dochter van koning Harald.

De Rikstoto liet in een reactie weten alleen aandacht te hebben gevraagd voor de race, niet voor het gokken. Maar bovendien: het overschot van de inleg op de Hest360-race – vernoemd naar het eerder dit jaar door Märtha Louise begonnen YouTube-kanaal over paardensport – zou naar goede doelen gaan die met de paardensport te maken hebben.

Prinses Märtha Louise zag daarom ook geen kwaad in de samenwerking. “In deze contekst zie ik het als positief.” Over haar race, waarvoor ze naar eigen zeggen vooraf behoorlijk nerveus was geweest, was ze ook positief, al viel ze na een veelbelovende start terug naar de voorlaatste plaats. “Ik voelde dat ik het tactisch vrij goed deed, maar het paard had het niet in zich om tot het einde te gaan”, vertelde ze.


Meer Noorwegen