Noren ook welkom bij concert Harald en Sonja

Vorsten

30-08-2018 18:00:00

Hoewel ze het klein wilden vieren zijn de feestelijkheden rondom het gouden huwelijk van koning Harald en koningin Sonja nog niet voorbij. Het Noorse koningspaar, dat woensdag precies vijftig jaar getrouwd was, wordt maandagavond getrakteerd op een concert van het Forsvarets stabsmusikkorps, het harmonieorkest van de Noorse strijdkrachten. Alle Noren mogen het gratis openluchtevenement bijwonen.

Het concert vindt in het bijzijn van Harald en Sonja plaats bij Oscarshall. Het Forsvarets stabsmusikkorps speelt muziek die te horen was tijden grote evenementen, als staatsbezoeken en huwelijken. Ook muziek die vijftig jaar geleden te horen was bij het huwelijk van Harald en Sonja wordt maandagavond vanaf 18.30 uur gespeeld. Wie het evenement wil bijwonen is gewaarschuwd: de show gaat ook door bij slecht weer.

Het Noorse koningspaar werd woensdag ook in het zonnetje gezet. Harald en Sonja reden in een open limousine, dezelfde Lincoln Continental waar ze op hun huwelijksdag in reden, naar de kathedraal waar ze trouwden. Daar vond een eredienst plaats, die op verzoek van het gouden bruidspaar in het teken van ‘dankbaarheid’ stond. Nadien feestten Harald en Sonja met familie en vrienden.

Meer Noorwegen