Ook Märtha Louise woest na dood George Floyd

Vorsten

28-05-2020 20:29:31

Net als vele anderen heeft ook de Noorse prinses Märtha Louise vol afschuw gereageerd op de dood van de Amerikaanse George Floyd, de ongewapende zwarte man die om het leven kwam door heftig politiegeweld. Op Instagram schrijft ze donderdag in duidelijke taal dat dergelijk geweld moet stoppen.

“Stop!!! Dit gaat al veel te lang door: het vermoorden van onschuldige mannen en vrouwen”, begint Märtha Louise haar bericht. “Wie zijn die Monsters met Vervormde Geloven die denken dat ze het recht hebben om iemand te vermoorden enkel omdat hun huid een ander pigment heeft?”

De prinses is diep geraakt door het nieuws. “Het maakt me ontzettend verdrietig dat wij als mensen niet genoeg zijn ontwikkeld dat we elkaar blijven vermoorden, elkaar naar beneden halen en pijn doen vanwege onze eigen onzekerheden. Wanneer worden we wakker en zien we dat we allemaal op dezelfde manier zijn gemaakt? Dat we allemaal hetzelfde zijn? Wanneer worden we wakker en zien we dat we elkaar kunnen vertrouwen en van elkaar kunnen houden omdat dat is waarvoor we hier op aarde zijn?”

Märtha Louise heeft genoeg van het zinloze geweld. “Hoe veel meer mannen en vrouwen moeten er nog doodgaan, pijn krijgen, worden gepest en worden bedreigd voordat er iets verandert? Wanneer worden we wakker? Stop deze onmenselijkheid!”


Meer Noorwegen

 

Neem een mini-abonnement op Vorsten en ontvang het boek Amalia (t.w.v. €17,99) cadeau! Voor 4x Vorsten en het boek samen betaalt u slechts €25.