Prinses Ingrid Alexandra kiest voor school in Oslo

Vorsten

2020-07-06 11:55:37

De Noorse prinses Ingrid Alexandra gaat na de zomer naar de Elvebakken school in Oslo. Dat heeft het Noorse hof maandag bekendgemaakt. Elvebakken geldt als een van de meest populaire scholen in de hoofdstad en Ingrid Alexandra’s grootmoeder koningin Sonja was er ooit ook leerling.

Ingrid Alexandra (16) sloot eerder dit jaar haar opleiding af aan de Uranienborg middelbare school, waar ze maar een jaar verbleef. Daarvoor ging ze naar de Oslo International School en de Jansløkka-school in Asker, vlakbij het ouderlijk huis Skaugum.

Volgens de Noorse krant Dagbladet was het de wens van Ingrid Alexandra zelf om in Oslo haar schoolopleiding voort te zetten. De school is gelegen in het district Grünerløkka en is een van de grootste scholen van Oslo met ongeveer 1350 leerlingen. De toelatingseisen zijn hoog. Welke studierichting de prinses gaat volgens is niet bekendgemaakt.

Ingrid Alexandra is de oudste dochter van kroonprins Haakon en kroonprinses Mette-Marit en na haar vader tweede in lijn van troonopvolging.


Meer Noorwegen

– Koningspaar weer even op pad
– Het Duitse leven van de Thaise koning
– Elisabeths militaire training
– Wie zijn de Casiraghi’s?
– Vooruitblik: wanneer Charles koning wordt