Mette-Marit en Sonja steunen tv-actie

Vorsten

2016-04-25 19:48:00

Koningin Sonja en kroonprinses Mette-Marit zijn beiden beschermvrouw geworden van de jaarlijkse Noorse inzamelingsactie voor een goed doel, TV-aksjon. De opbrengst van de ‘telethon’, die op 23 oktober wordt gehouden, gaat dit jaar naar het Rode Kruis.

Koningin en kroonprinses hadden maandag een korte ontmoeting met de pers in Dronningparken, het Koninginnepark in Oslo, waar ze op de Rode Kruis-bank zaten. Beiden spraken over de grote waarde van de inzamelingsactie, die volgens koningin Sonja haar gelijke in de wereld niet kent. “Ik ben trots de inspanningen te zien van mensen van alle leeftijden en verschillende achtergronden, die ervoor zorgen dat anderen het een beetje beter hebben”, zei Sonja.

Met de opbrengst van de telethon, die sinds 1974 elk jaar in de herfst wordt gehouden, kunnen twee miljoen mensen worden geholpen. Het geld zal vooral worden gebruikt voor mensen uit landen waar wordt gevochten, zoals Syrië, Somalië en Sudan, en probleemlanden als El Salvador, Myanmar en Honduras.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana