Steun kroonprinses Victoria voor Mette-Marit

Vorsten

2018-10-25 15:26:00

Kroonprinses Victoria van Zweden is erg geschrokken van het nieuws over de longziekte van de Noorse kroonprinses Mette-Marit. Dat heeft een woordvoerder van de Zweedse koninklijke familie gezegd tegen de krant Expressen.

Woensdag werd bekend dat Mette-Marit, de vrouw van kroonprins Haakon aan een chronische longziekte lijdt. Het gaat om een ongebruikelijke variant van longfibrose. Voor de kroonprinses betekent dit dat ze mogelijk in de toekomst niet bij alle plichtplegingen aanwezig kan zijn.

Kroonprinses Victoria is erg geschrokken van het nieuws. Ze heeft, net als de andere leden van het Zweedse koninklijk huis, een goede relatie met de royals van het buurland. Bovendien kunnen Victoria en Mette-Marit het ook privé goed met elkaar vinden. De kroonprinsessen kwamen elkaar vaak tegen bij officiële gelegenheden, maar zagen elkaar ook veel bij privéaangelegenheden. “Dat zal nu minder worden”, voorziet de woordvoerder van het Zweedse hof. “En dat is erg jammer. Het moge duidelijk zijn dat de kroonprinses meeleeft met Mette-Marit.”Het nieuwste nummer

Ook online te bestellen

Meer Noorwegen