Treinreis kroonprinses Mette-Marit zit erop

Vorsten

2017-06-09 16:38:00

De reis van de Noorse kroonprinses Mette-Marit met de Literatuurtrein zit er weer op. De afgelopen dagen was de echtgenote van kroonprins Haakon onderweg om het lezen te bevorderen.

Mette-Marit, die al drie keer eerder aan boord van de Literatuurtrein stapte, reisde dit jaar van haar woonplaats Asker bij Oslo naar haar geboorteplaats Kristiansand. De route sloot aan bij het thema van dit jaar: Thuis. De kroonprinses kwam vrijdag aan in haar geboorteplaats.

Tijdens de driedaagse reis werden verschillende stops gemaakt. Zo bezocht Mette-Marit het ‘boekenstadje’ Tvedestrand, waar veel boekwinkels zijn en verschillende literaire evenementen worden georganiseerd. Ook opende ze onderweg verschillende minibibliotheken en trof ze schrijvers.

Een aantal auteurs reisde mee met de kroonprinses, die haar reis vrijdag afsloot in haar oude school. Aan boord van de Literatuurtrein waren natuurlijk ook boeken, waaronder enkele van Mette-Marits favorieten.


Meer Noorwegen

Nieuw, van de makers van Vorsten: Máxima. Een maar liefst 180 pagina’s dikke speciale editie over alles wat u wilt weten over onze koningin.