Veel animo voor feestje Harald en Sonja

Vorsten

2018-08-21 09:41:00

Het Noorse koningspaar zit niet verlegen om gasten voor het feest ter gelegenheid van hun gouden huwelijk. Maandag kondigden koning Harald en koningin Sonja aan ‘gewone Noren’ uit te nodigen voor een feest op 29 augustus. Direct stroomden de reacties binnen.

Al meer dan 3500 Noren hebben laten weten feest te willen vieren met het koningspaar. Dat is veel meer dan de tweehonderd plaatsen die beschikbaar zijn. Via het hof laten Harald en Sonja weten het “ongelooflijk leuk” vinden dat er zo veel animo is voor het huwelijksfeest. De tweehonderd mensen die al eerste reageerden, krijgen een uitnodiging. De overige geïnteresseerden kunnen de feestavond thuis volgen, de Noorse omroep NRK zendt het feest live uit.

Harald en Sonja zijn op 29 augustus precies vijftig jaar getrouwd. Aanvankelijk wilde het koningspaar hun gouden huwelijk in kleine kring vieren, omdat er de afgelopen tijd al veel te vieren was voor de Noorse koninklijke familie. Harald en Sonja werden vorig jaar allebei tachtig jaar, wat groots werd gevierd. Ook het zilveren regeringsjubileum van de koning in 2016 was aanleiding voor tal van feestelijkheden.


Meer Noorwegen

In deze extra dikke editie van Vorsten:

 

– Fotosessie bij Paleis Huis ten Bosch
– Eindelijk weer: staatsbezoek Duitsland
– Openhartige Eloise van Oranje
– Margaret’s party island Mustique
– William en Harry samen voor Diana