Marius Borg Høiby 18 jaar

Vorsten

13-01-2015 10:30:00

OSLO – Marius Borg Høiby, de zoon van kroonprinses Mette-Marit, is dinsdag jarig. De stiefzoon van de Noorse kroonprins Haakon is achttien jaar oud geworden.

Op de website van het Noorse hof en op de Twitterpagina van het koningshuis wordt geen melding gemaakt van de verjaardag van Marius. Haakon en Mette-Marit hebben dinsdag wel een foto online gezet waarop zij te zien zijn met hun twee andere kinderen: prinses Ingrid Alexandra en prins Sverre Magnus. Hiermee vragen ze aandacht voor het jaar van de openluchtrecreatie.

Mette-Marit trouwde in 2001 met de kroonprins Haakon. Het huwelijk zorgde aanvankelijk voor nogal wat commotie omdat Mette-Marit, zoals ze in een televisie interview voor de bruiloft ook toegaf, een voor een aanstaande kroonprinses nogal kleurrijk leven had geleid. Dat werd destijds bondig samengevat als een leven van ‘drugs en rock-n’-roll’. Ze had uit een eerdere relatie een zoontje, Marius, en was mede daarom in de ogen van veel Noren niet de meest geschikte partner voor de toekomstige koning.

Dat is nu wel anders: Mette-Marits inzet en harde werken worden gewaardeerd en ook haar oudste zoon Marius neemt volop deel aan het koninklijke leven, al is hij niet troongerechtigd.

Meer Noorwegen