Onderscheiding voor zwangere prinses Charlène

Vorsten

29-07-2014 13:30:00

MONACO – Prinses Charlène van Monaco mag zich voortaan Ridder van het Grootkruis in de Orde van de Ster van Italië noemen. De prinses ontving de titel en de daarbij behorende versierselen maandag van de ambassadeur van Italië in Monaco, Antonio Morabito. Bij de ceremonie in het gebouw van de Italiaanse ambassade was ook haar man, Prins Albert II, aanwezig.

De onderscheiding is in het leven geroepen om de relaties en samenwerkingen tussen Italië en andere landen te bevorderen. Charlène is oprichtster van een stichting die zich inzet om kinderen over de hele wereld te leren zwemmen en bewust te maken van de gevaren van water.

Charlène is pas de zevende Ridder in de Orde. De titel is toegekend door de Italiaanse president Giorgio Napolitano, mede op advies van de Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken en de Raad van Bestuur van de Orde. De eerste die tot Ridder werd benoemd was de Latijnse patriarch van Jeruzalem, Fouad Twal. In 2013 kregen ook de eerste minister van Monaco, Roger Michel, en de minister-president van Beieren, Horst Seehofer, de onderscheiding.

Op de facebookpagina van het paleis van Monaco zijn foto’s te bewonderen van de prinses die de onderscheiding in ontvangst neemt.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord