Onderzoek naar dood verpleegster vervolgd

Vorsten

2014-09-09 14:24:00

LONDEN – Het is toeval, maar daarom niet minder opvallend. Uitgerekend in de week waarin de hertogin van Cambridge bekendmaakte opnieuw in verwachting te zijn en andermaal ernstig last te hebben van ochtendmisselijkheid, wordt het gerechtelijk onderzoek naar de dood van Jacintha Saldanha voortgezet.

Saldanha was degene die in december 2012 een telefoontje beantwoordde van twee Australische dj’s die zich voordeden als koningin Elizabeth en prins Philip. Zij wilden weten hoe het was met Catherine, die op dat moment vanwege haar eerste zwangerschap in het Edward VII-ziekenhuis werd behandeld voor ochtendmisselijkheid.

Saldanha verbond hen door met de verpleegster die dienst had bij de kamer van Catherine. De dj’s kregen daardoor details te horen over de gezondheid van de hertogin. Toen dat uitkwam, veroorzaakte het nieuws een enorm schandaal. De dj’s Mel Greig en Michael Christian werden ontslagen en Saldanha, een 46-jarige verpleegster uit Bristol, werd drie dagen later dood gevonden in haar woning.

Omstandigheden

Het onderzoek moet duidelijk maken of het zelfmoord was en kijkt naar de omstandigheden van haar dood. De verwachting is dat in totaal negen getuigen zullen worden gehoord.

Bij haar tweede zwangerschap wordt Catherine wijselijk thuis behandeld en niet in het ziekenhuis.


Meer Vorstenhuizen