Opletten of Filip niet stiekem duel volgt

Vorsten

04-07-2014 12:36:00

ROME – De Rode Duivels stelen in België de aandacht van het huwelijk van prins Amedeo en Lili Rosboch von Wolkenstein zaterdag in de eeuwenoude ‘Basilica di Santa Maria in Trastevere’. De kwartfinalewedstrijd van de nationale voetbalploeg tegen Argentinië (om 18 uur) vindt bijna op hetzelfde moment plaats als de inzegening van het huwelijk (om 17.30 uur).

De Vlaamse televisiezender VTM gaat daarom in de kerk goed opletten of koning Filip niet stiekem via zijn mobieltje het wedstrijdverloop volgt, zo meldden de makers van het wekelijkse royaltyprogramma vrijdag in een nieuwsbrief. Belgische media cirkelen al een paar dagen rond de basiliek in het hartje van het ‘echte’ Rome, de intieme en oude wijk Trastevere – aan de andere kant van de Tiber.

Het aanstaande bruidspaar is teruggekomen op zijn besluit de huwelijksmis geheel besloten te houden. Een aantal verslaggevers mag zaterdag naar binnen, maar opnamen zijn ten strengste verboden, aldus de instructies van de door de koninklijke familie ingehuurde persbegeleiders. Om het privékarakter te benadrukken bemoeit de persdienst van het hof zich, althans voor het oog, niet met de voorbereidingen.

Petekind

Prins Amedeo (28) is het oudste kleinkind van koning Albert II, en is petekind van koningin Paola en koning Filip. Hij op zijn beurt is peetvader van Filips oudste dochter prinses Elisabeth, die samen met haar nichtjes prinses Louise en prinses Laetitia ook als bruidsmeisje zal optreden.

Dat het huwelijk in Rome plaatsvindt – de plek waar Amedeo’s grootouders Albert en Paola elkaar voor het eerst ontmoetten – is geen verrassing. Lili Rosboch von Wolkenstein (26) is er geboren en opgegroeid. Het kersverse paar, dat tot nu in New York woonde, is van plan zich in België te vestigen. Een trotse Albert vertelde vorige maand al dat zijn kleinzoon er een huis had gekocht.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord