Opname van Britse koningin als klein meisje

Vorsten

25-07-2014 08:06:00

LONDEN – Er zijn bijzondere beelden vrijgegeven van de Britse koningin Elizabeth en haar zus prinses Margaret. In het kader van een tentoonstelling over de kindertijd van de Britse royals is filmmateriaal beschikbaar gesteld uit de privécollectie van de koninklijke familie.

De nooit eerder vertoonde beelden geven een ongekende blik in het leven als jong lid van een koninklijke familie. De kijker ziet de jonge koningin Elizabeth en prinses Margaret samen liefdevol spelen, dansen en zingen. Ook prins Charles komt voor in de opnames. Als klein mannetje rijdt hij vrolijk rond op een oranje speelgoedtractor.

Het materiaal is onderdeel van de tentoonstelling Royal Childhood, vanaf zaterdag te zien in Buckingham Palace. De expositie omvat zo’n 250 jaar koninklijke geschiedenis en bevat naast filmopnames bovendien exclusieve foto’s, speelgoed, familiecadeautjes en kinderkleding.

Uw cookieinstellingen laten het tonen van deze content niet toe. De volgende cookies zijn nodig: Marketing. Wijzig uw instellingen om deze content te zien.


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord