Oranjes zijn deel gemeenschap Lech

Vorsten

2014-02-17 06:25:00

LECH – Het koninklijk gezin heeft in Lech niet gewacht op de ontmoeting met de wereldpers alvorens de ski’s onder te binden. Zondag is al volop geskied in en rond Lech, het Oostenrijkse vakantiedorp waar de Oranjes al meer dan 50 jaar te gast zijn. “Ze maken deel uit van onze gemeenschap”, aldus burgemeester Ludwig Muxel, die in zijn jonge jaren nog oppas is geweest voor prins Willem-Alexander.

De fotosessie maandagmorgen rond 10 uur is de eerste in Oostenrijk van Willem-Alexander als koning. Mede daarom is volgens Oostenrijkse media de belangstelling nog weer groter dan in voorgaande jaren. Dat het maandag ook precies 2 jaar is geleden dat prins Friso bij Lech werd getroffen door een lawine, zal ook invloed hebben gehad op de aanmeldingen, temeer daar prinses Mabel met haar dochters deelneemt aan het fotomoment in Oberlech.

Lech is de afgelopen 50 jaar enorm gegroeid en heeft daarbij profijt gehad van de koninklijke stamgasten uit Nederland. Maar ook prinses Caroline van Monaco, die meestal logeert in zusterdorp Zürs, is een jaarlijks terugkerende gast. In vroeger jaren kwamen ook het Jordaanse koningspaar, prinses Diana en de sjah van Iran voor vakantie naar het luxe Lech.


Meer Vorstenhuizen