Paleis wist niets van interview koning Albert

Vorsten

03-06-2014 20:06:00

BRUSSEL – Het Koninklijk Paleis in Brussel zegt officieel niet op de hoogte gesteld te zijn van het interview dat koning Albert II gaf aan televisiezender RTL. “Het Paleis is niet geraadpleegd, noch op de hoogte gesteld”, zegt paleiswoordvoerder Pierre-Emmanuel De Bauw aan persbureau Belga. RTL en VTM zenden het interview volgende week maandag en dinsdag uit.

In een ongeveer twee uur durend interview spreekt Albert vrijuit over zijn jeugd, opvoeding, zijn ontmoeting met koningin Paola, de dood van zijn broer of de affaire-Dutroux en de abortuskwestie.

De makers zeggen dat koning Filip op de hoogte is gebracht van het interview, maar het Paleis zegt “niet geraadpleegd te zijn”. Over het interview zelf geeft het Paleis geen commentaar. “We kennen de inhoud van het interview niet.”

Het is de tweede maal dat er ruis op de communicatielijn lijkt te zitten tussen koning Filip en zijn ouders. In april ontsloeg koning Filip Vincent Pardoen als hoofd van het Huis van Koning Albert, nadat die een brief van koningin Paola zonder medeweten van het staatshoofd naar de media had gestuurd waarin ze haar bezorgdheid uitte over de gezondheidstoestand van prins Laurent, die toen in coma lag. Het paleis zei toen wel dat er geen enkel persoonlijk conflict speelde in de kwestie.

Meer Vorstenhuizen