Pijnlijke ontmoeting voor Cameron met queen

Vorsten

2014-10-08 19:30:00

LONDEN – Britse media maakten zich woensdag vrolijk over de ontmoeting die premier David Cameron woensdagavond zou hebben met koningin Elizabeth. Erg gemakkelijk zal die samenkomst niet zijn, zo voorspelden de kranten en de BBC.

“Misschien moet hij een schoteltje melk meenemen”, suggereerden met Cameron meelevende Britten. Het ogenschijnlijk ongebruikelijke schoteltje melk is een verwijzing naar de loslippigheid van Cameron eind vorige maand in New York. Hij vertelde daar aan de voormalige burgemeester Michael Bloomberg dat koningin Elizabeth ,,spinde” van blijdschap toen hij haar het resultaat van het Schotse onafhankelijkheidsreferendum meedeelde.

Cameron heeft sindsdien zijn diepe spijt betuigd over zijn indiscretie. Gesprekken met het staatshoofd horen nu eenmaal vertrouwelijk te blijven, ,,spinnende queen” of niet. Omdat de koningin tot voor kort op haar Schotse buitenverblijf Balmoral was, had Cameron nog geen kans gehad haar persoonlijk zijn excuses aan te bieden. Dat zou woensdagavond moeten gebeuren, zo stelden de media enigszins verlekkerd vast.


Meer Vorstenhuizen