Pippa ambassadeur Britse hartstichting

Vorsten

13-06-2014 14:53:00

LONDEN – Pippa Middleton is de nieuwe ambassadeur van de Britse hartstichting. Pippa helpt de organisatie bij het creëren van bewustzijn onder het publiek door duidelijk te maken dat fysieke beweging en gezonde voeding het risico op hart- en vaatziekten kunnen verkleinen.

”Ik schrok van de cijfers dat bijna drie keer zoveel vrouwen sterven aan hart- en vaatziekten dan aan borstkanker. Ik ga me volledig inzetten om vrouwen bewust te maken van de risico’s die deze dodelijke ziekte met zich meebrengt”, zegt de zus van de hertogin van Cambridge op de website van de Britse hartstichting. ”Ik kijk uit naar de samenwerking met de British Heart Foundation om voor vrouwen de risico’s van hart- en vaatziekten te onderstrepen en hoe ze die kunnen verminderen.”

Om haar boodschap kracht bij te zetten, doet Pippa Middleton zaterdag mee aan de Race Across America. Ze maakt deel uit van een fietsteam dat ruim 4800 kilometer dwars door de Verenigde Staten fietst. Pippa gaat daarna naar Istanbul om mee te doen aan een zwemrace van 6,5 kilometer lang in de Bosporus. Daarmee zamelt ze geld in voor levensreddend onderzoek dat de hartstichting financiert. Als ze terugkeert, wordt haar op maat gemaakte fiets geveild op eBay.

”We zijn verheugd dat we Pippa kunnen verwelkomen als ambassadeur van BHF”, zegt Simon Gillespie op de website van het goede doel. ”Samen kunnen we meer aandacht vragen voor het gezondheidsbelang voor vrouwen en fondsen aanboren om onze strijd voort te zetren. Hart- en vaatziekten worden nog steeds gezien als mannenziektes en dit moet veranderen. Bijna een miljoen vrouwen in het Verenigd Koninkrijk lijden aan coronaire hartziekten. Een op de tien vrouwen sterft eraan.”


Meer Vorstenhuizen

In deze editie van Vorsten:


– Oranjes met levenservaring, nog volop actief
– Zo gewoon zijn Filip en Mathilde
– Royal ladies in Valentino’s mode
– 20 jaar geleden: Máxima’s jawoord