Pippa Middleton blikt terug op huwelijk zus

Vorsten

30-06-2014 14:42:00

NEW YORK – Pippa Middleton was maandag te zien op de Amerikaanse televisie. De zus van de hertogin van Cambridge gaf haar eerste tv-interview ooit in de Today Show. De brunette besprak onder meer het huwelijk van de Britse prins William en Catherine.

”Dit klinkt misschien vreemd, maar we zagen het gewoon als een familiebruiloft. En eigenlijk realiseerde ik me pas achteraf hoe groots het allemaal was”, vertelt Pippa. ”Zelfs toen ik door de Abbey liep. Er waren een heleboel mensen, maar ik zag geen tv-camera’s. Dus voor mij was het een optreden voor een paar mensen en niet de hele wereld.”

Pas toen prins William en zijn kersverse vrouw Catherine het balkon opstapten besefte Pippa dat de ceremonie van haar zus geen doorsnee bruiloft was. ”Toen ik de mensenmassa naar het balkon zag rennen dacht ik: ‘Wow, dit is echt bijzonder’.”

Flatteuze jurk

Dankzij Pippa’s witte bruidsmeisjesjurk werd ze ook in een klap wereldberoemd. ”Het was volledig onverwacht”, aldus Pippa. ”Het was niet de bedoeling dat het een opvallende jurk zou zijn. Het moest een beetje samensmelten met de sleep.” Pippa geeft toe dat de jurk wel flatteus is, maar ze vindt de hele situatie gênant omdat het niet de bedoeling was.

De zus van Catherine vindt het af en toe lastig om met alle aandacht om te gaan nu ze bijna net zo beroemd is als haar zus. ”Soms word ik gevolgd door de paparazzi. Ik begin er aan te wennen dat ik nooit echt privacy heb en dat waar ik ook ga iemand mij kan fotograferen.” Toch geeft Pippa toe dat het niet altijd nadelig is, al die media-aandacht. ”Ik voel me bevoorrecht dat ik kansen en toegang krijg tot dingen waar ik anders misschien geen kans op zou krijgen.”

En de inmiddels bekende jurk van Pippa hangt veilig in haar kast. ”Ik heb het sinds het huwelijk niet meer gedragen. Ik denk dat ik het pas weer tevoorschijn haal als iemand het wil zien, of misschien als mijn kinderen het ooit willen zien. Dan zal ik hem tonen. Tot dan is het opgeborgen.”

Meer Vorstenhuizen